Warning: Creating default object from empty value in /home/ugyvedba/public_html/include/cms.functions.php on line 21

Warning: Creating default object from empty value in /home/ugyvedba/public_html/include/cms.functions.php on line 127
Fórum
Ajánló
Facebook

Fórum bejegyzések


2012. augusztus 27., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt Magdolna!

A hatályos családjogi törvény szerint férjével szemben az Ön apósa tartásra jogosult, ha magát eltartani nem tudja és nincsen tartásra kötelezhető házastársa. Ha a tartásra jogosult érdemtelen, akkor a férjének rokontartási kötelezettsége nincs. Valóban indíthat apósa rokontartása iránt pert a férjével szemben. A per során a férjének azonban bizonyítania kell, hogy a tartást igénylő a tartásra kötelezettel szemben olyan felróható és társadalmilag elítélendő magatartást tanúsított, amely miatt a rokoni tartásra nem méltó. Mivel ezen polgári eljárás igen hosszú ideig elhúzódhat és a bizonyítási teher is Önökre hárul, javaslom töltse ki adatlapunkat, vagy hívja a 06-20-996-6235 telefonszámot az ügy gyors és hatékony lefolytatása végett.

2012. augusztus 27., hétfőMagdolna
Felvilágosítást szeretnék kérni az ügyben, hogy a férjemet még születése előtt elhagyta az apja. Ismerik egymást, de nem nagyon tartották a kapcsolatot. Sőt már vagy 20 éve nem találkoztak. Nem rég telefonált, hogy magatehetetlen lett és a férjemnek kötelessége őt eltartani. Semmilyen kapcsolat nincs a férjem és apja között. Mondta a férjem, hogy nem fogja őt eltartani, erre ő azzal fenyegetőzik, hogy akkor bírósághoz fordul. Mi a teendőnk? Tényleg fordulhat bírósághoz és a férjemnek tényleg el kell őt tartania?

2012. augusztus 27., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt János!

Mivel az illetékes hatóság bűncselekmény hiánya miatt megszüntette az eljárást, ezért a fegyelmi elbocsájtás indokolása alaptalanná vált. Ennek alapján a munkaügyi bíróság visszaállítja munkaviszonyát. Továbbá mivel emiatt kiesett Önnek 8 hónap munkabére, valamint sértette a jó hírnevét nem vagyoni kártérítés megfizetésére is kötelezhető.

Azáltal, hogy az Ön esete igen sokrétű, javaslom töltse ki adatlapunkat, vagy hívja a 06-20-996-6235 telefonszámon irodánkat.

2012. augusztus 27., hétfőJános
Raktáros voltam egy cégnél, majd fegyelmi eljárást folytattak, ezután kirúgtak. Azzal indokolták, hogy valszinű én okoztam a leltár hiányt. Ami persze nem igaz. Büntetőügy is lett belőle, de a rendőrség pénteken szüntette meg a nyomozást bűncselekmény hiánya miatt. Mi a teendőm szeretném visszakapni a munkámat, már így is e miatt kiesett 8 hónap, amikor nem dolgoztam. és ami még tetőzi az, hogy mindenkinek elhíresztelte hogy egy tolvaj vagyok. Válaszukat köszönöm előre is

2012. augusztus 23., csütörtökÜgyvédi Iroda
Tisztelt Letii!

Az új munka törvénykönyve szerint a várandós nőt felmondási védelem illeti meg, ami alapján a munkáltatója felmondással nem szüntetheti meg munkaviszonyát. Javaslom, hogy töltse ki adatlapunkat vagy hívja a 06-20-996-6235 telefonszámot, ahol szakképzett jogászaink segítségére tudnak lenni ezen problémájára.

2012. augusztus 23., csütörtökLetii
Lenne egy munkajogi problémán. Konkrétan az történt, hogy jelenleg állapotos vagyok és (valószínű ezért) felmondott nekem a főnököm. a felmondást nem tudta rendesen megindokolni. Viszont nekem meg nagy szükségem lenne a munkámra. Ez teljesen normális, van esetleg bármiféle megoldás erre?

2012. június 24., vasárnapBeritiné
Köszönök mindent, sikerült elintézni :)

2012. június 18., hétfőpannika
Az ügyvédbankon keresztül sikerült elintézni egy régen húzódó ügyemet, pedig már kezdtem lemondani az egészről.

2012. június 7., csütörtökÜgyvédi Iroda
Tisztelt Érdeklődők!

Bárkinek akinek jogi kérdése van, kérem töltse ki az adatlapot, és ott kaphat választ kérdésére.

2012. június 7., csütörtöksékjperiznmbig
Köszönöm a segítséget.....

2012. június 2., szombatAnnobella
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Hálás vagyok, amiért segített, ritka manapság sajnos.... Köszönöm.

2012. május 30., szerdaHegedűsné Marika
Végre egy internetes oldal, ahol nem kell időpontot kérni, és egyből segítenek, és még pénzbe sem kerül. :)

2012. május 27., vasárnapNagyné Ildikó
Akinek jogi kérdése van, az töltse ki az adatlapot, mert nem itt a fórumon kell kérdezni.
Nekem is ott válaszoltak, köszönöm.

2012. május 27., vasárnapkatonáné
Mindenkinek ajánlom az oldalt........ Ebben a mai világban jó tudni, hogy azért van aki válaszol a feltett kérdésre, és nem ködösít. És mindezt nagyon gyorsan.

2012. május 26., szombatAnita
Köszönöm a segítséget :)

2012. május 22., keddKádárné
Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Köszönöm az azonnali segítséget, Önök nélkül nem sikerült volna, nagy tehertől szabadítottak meg.

2012. május 13., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt Gabriella!

Van lehetőség ajándékozási szerződés keretében megszerezni az autó tulajdonjogát. A szerződésből ki kell tűnnie, hogy az ajándékozásra irányul, továbbá, rendezni szükséges az autó átíratását is, illetve illetéket is szükséges lesz megfizetni.
Amennyiben igénybe kívánja venni irodánk segítéségét, úgy kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, szakképzett kollégáink szívesen állnak a rendelkezésére.

2012. május 9., szerdaPIROSKA
Tisztelt ügyvédi Iroda! nagyon köszönöm a segítségüket. tisztelettel P.

2012. május 9., szerdaGabriella
Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Egy kedves szomszédunk, mivel évek óta nagyon sokat segítünk nekik, nekünk szeretné adni az autóját. Kérdésem az lenne, hogy ezt jogilag hogyan oldjuk meg? Ajándékozási szerződést írjunk? Ahhoz kell ügyvéd/közjegyző jelenléte? Vagy írjunk egy adás-vételi szerződést, akár 1 ft összegről? Külföldön élnek az idős házaspárnak nagyon távoli rokonai, nem szeretnénk, hogy a későbbiekben megvádoljanak minket azzal, hogy kényszerítettük őket erre. (a házaspár nem szeretné, ha ők bármit is örökölnének) Köszönettel!

2012. május 8., keddÜgyvédi Iroda
Tisztelt Sanya35!

Természetesen van lehetőség a kiszabott gyermektartásdíj összegének csökkentésére, hiszen egyik gyermek sem kerülhet hátrányosabb helyzetbe. A díj csökkentését a bíróságon lehet kezdeményezni kereset formájában.
Szakképzett kollégáink szívesen állnak a rendelkezésére, így ha igénybe szeretné venni segítségünket az eljárás folyamán, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

2012. május 8., keddSanya35
Üdvözlöm!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy van e mód arra, hogy ha a bíróság a feleségemmel történt válásunk során gyermektartásdíjat ítélt meg, de a meghatározott összeget nem tudom fizetni, lehet e csökkenteni, mivel a válás után újra megnősültem, ahonnan született egy közös gyermekünk a párommal, és kis összegből élünk így hárman. Köszönöm!

2012. május 6., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt PIROSKA!

A Munka Törvényknyve értelmében, a munkaviszonyt határozatlan idejűnek kell tekinteni, hogyha a határozott idejű munkaviszony azonos felek közötti ismételt létesítésére valamint meghosszabbítására a hozzá tartozó munkáltatói jogos érdek fennállása nélkül kerül rá sor és a megállapodást a munkavállaló jogos érdekeinek csorbítására irányulva kötik meg. Továbbá határozatlan idejűvé alakul a határozott időtartamú munkaviszony, abban az esetben, ha a munkavállaló a közvetlen felettes tudtával az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot is tovább dolgozik.
Amennyiben további kérdése merülne fel, kérem vegye fel a kapcsolatot az irodával.

2012. április 17., keddPIROSKA
Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Abban szeretném a segítségüket kérni, hgy óvónőként dolgozom egy intézményben az ötödik éve eddig határozott idejű szerződéssel (gyes-en lévő helyén) Idén március 1.-től üres álláshelyre kerültem mivel el ment az egyik kolleganő. Továbbra is határozatlan ideig jun.30.-ig szól a szerződésem (spórolás miatt) .Úgy tudom , hogy üres állás hely esetén 3 hónap után kötelesek megvéglegesíteni, így június 1.-től . Ebben szeretnék pontos információt kérni, válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel:PIROSKA

2012. április 15., vasárnapKatika
Akinek jogi kérdése van, az ne itt tegye fel, hanem töltse ki az adatlapot, nekem is ott válaszoltak gyorsan és szakszerűen.

2012. április 15., vasárnapKovácsné
Az ügyvédbankon keresztül sikerült végre megoldást találnom a jogi kérdésemre úgy, hogy nem kellett kimozdulnom a lakásból. Hálás vagyok mindezért :)

2012. április 15., vasárnapNémeth Sándor
Sanyóca

Tisztelt ügyvédbank!
Azt szeretném tudni, hogy mit jelent az a fogalom, hogy ,,árnyékper lefolytatásának tilalma". Hol található ezzel kapcsolatban szabadon hozzáférhető magyarázat, illetve esetjog. Azért szeretnék erről többet tudni, mivel egy kártérítési perben arra hivatkozott a felperes, hogy az eljáró bíróság nem jogosult arra, hogy un. árnyékpert folytasson le és annak valószínűsíthető eredményét mérlegelve hozza meg döntését a kártérítési perben.
Előre is köszönöm a segítséget.

2012. április 13., péntekAngéla
Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Kérdésem a következő lenne, 9 évig éltem élettársi viszonyban 1 gyermek született. Együttélésünk alatt a volt élettársam a tudtom nélkül vásárolt egy autót hitelre ami az ő nevén van, (hitelszerződés és az autó is). Vagyonmegosztásunk van a bíróságon mert van egy közös ingatlan 50-50%-ban, de az élettársi kapcsolat megszakadása után ő részét elajándékozta az apjának. Most ott tart az ügy, hogy beadta ellenem az autót is, hogy a hitel felét én fizessem meg, holott én elismertem, hogy az az ő saját külön vagyona. Kérdésem az lenne, hogy kötelezhetnek engem ennek a megfizetésére?Az autót elvitte és az új élettársa használja.
Válaszát előre is köszönöm.

2012. április 12., csütörtökbukella
AZ ügyvédbank segített szakszerűen gyorsan megoldani a problémámat. Köszönöm

2012. április 7., szombatPistike
Tisztelt Ügyvédbank!

Köszönöm a segítséget, mert hétvégén nem tudtam máshoz fordulni csak Önökhöz, és szakszerűen, gyorsan megoldották a problémámat.

2012. április 5., csütörtökEleko
Nagy segítségemre volt az ügyvédbank, mindenkinek ajánlom!

2012. április 4., szerdaÜgyvédi Iroda
Tisztelt Tibike!

A határozatlan idejű munkaviszony rendes felmondással megszüntethető. A munkáltató általi rendes felmondás esetén pedig jár Önnek a végkielégítés, amelynek mértéke az adott munkáltatónál munkaviszonyban eltöltött évekhez igazodik.
A munkaszerződését, annak tartalmát Ön jogosult megismerni, ezért jogosult arra, hogy azt aláírás előtt átolvassa.
Amennyiben további kérdése merülne fel, kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. április 4., szerdaTibike
Tisztelt Ügyvédi iroda,
Az okok amiért Önökhöz fordulnék.
Egy multinál dolgozom 5 év 6 hónapja, határozatlan időtartamú munkaszerződésem van jelenleg, ezidáig 1 felettesnek , munkahelyi vezetőnek tartoztam riportállással, beszámolóval, április 1-től még egy felettest, munkahelyi vezetőt kaptam akinek szintén tartozom riportállással, beszámolóval.Számomra nem tetsző módon, a mostani munkaköri megnevezést átmódosítják egy szó eltérésével, s ezáltal egy 3 hónapos határozott időtartalmú munkaszerződést akarnak velem aláírattatni. Munakügyi előadó szerint, ha nem lesz a 3 hónap meghosszabbítva vagy azalatt el lennék bocsátva , akkor is megkapom a végkielégítést a határozatlan után.
Ebből kifolyólag kérném Önöket, legyenek szívesek válaszolni a lenti kérdéseimre:
- Ténylegesen járna részemre a végkielégítés a határozatlan szerződésem után, ha most aláírom a 3 hónapos határozott idejűt, annak fényében , ha elbocsátanak a 3 hónap alatt vagy leteltével?
. Kértem az új munkaszerződésem másolatát mielőtt aláírom , hogy küldje el nekem, mivel 200km-re vagyok, s szeretném átnézni,nem adják ki, csak akkor, ha megyek aláírni? Szerintem ehhez nincs joguk! Ki kell, hogy adják?

Köszönöm szépen!

2012. április 2., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt Astor!

Az Ön által felvázolt kérdésre szolgál a próbaidő kikötése a munkaviszony létrejöttével egyidejűleg, amelyet írásban, a munkaszerződés megkötésékor kell rögzíteni. A próbaidő alatt bármelyik fél felmondhatja a szerődést azonnali hatállyal.
Ha további kérdése vetődne fel, kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. április 2., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt Mariann!

A munkaviszony törvény alapján megszűnhet a munkáltató jogutód nélküli megszűnésével is. Ha a munkáltató azért változik meg, mert közalkalmazottak jogállásáról, vagy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónak kerül átadásra, akkor megszűnik a az átadásra kerülő tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya. Azonban az átadásról, annak időpontjáról az átadást megelőző 30 nappal korábban kötelesek értesíteni a munkavállalót. A munkáltatók, mind az átadó, mind az átvevő ekkor írásban köteles tájékoztatni Önöket, arról, hogy az aki átveszi az eddigi tevékenységet, milyen minőségben foglalkoztatja tovább Önöket.
Amennyiben további kérdése merülne fel az üggyel kapcsolatban, vagy irodánk segítségét kívánja igénybe venni, kérem vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot.

2012. április 2., hétfőAstor
Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Érdeklődnék, hogy van e esetleg arra lehetőség, hogy ha szeretnék valakit alkalmazni az üzletemben, akkor előtte megbizonyosodjak arról, hogy alkalmas lenne e a rábízott feladatok elvégzésére? Köszönöm a válaszát!

2012. április 1., vasárnapMariann
Tisztelt Ügyvédi Iroda !

Én jelenleg egy önkormányzati tulajdonú vagyonkezelő cégnél dolgozom, ami 20 éve végzi az önkormányzat által rábízott feladatokat. Az önkormányzat testülete egy néhány éve készült átvilágítás alapján nemrég úgy döntött,hogy jelenlegi formájában ennek a cégnek a működése nem gazdaságos, ezért jogutód nélkül megszünteti és egy általa 2009-ben- egy pályázati eljárás lebonyolításához - létrehozott másik cégnek adja át az általunk eddig végzett munkát. A végelszámolás 2012. június 1-én indul, de mindez idáig sem az igazgatót, sem minket nem tájékoztattak arról, hogy az új cégben igényt tartanak-e a munkánkra vagy sem. Mind a 21-en régóta dolgozunk ennél a cégnél és nem szeretnénk elveszíteni az állásunkat. A kérdésem az lenne, hogy tehetünk-e valamit a munkahelyünk megőrzése céljából, vagy törődjünk bele, hogy most 20-30 év letöltött idő után az utcára kerülünk ?
Válaszukat előre is köszönöm !
Üdvözlettel: Mariann

2012. március 31., szombatÜgyvédi Iroda
Tisztelt Sarolta!

Az élettársak az együttélésük alatt a szerzében való közreműködésük arányában szereznek közös tulajdont. Ha a szerzés aránya nem állíptható meg, akkor a szerzést azonos mértékűnek kell tekinteni. Szerzésben való közreműködésnek minősül a háztartásban végzett munka is. Élettársa halála után Ön jogosult özvegyi nyugdíjra. Ha a kölcsönről készült valamilyen szerződés, és nem kerül teljesítésre a visszafizetés, polgári úton van lehetőség az érvényesítésre. Ha további kérdése merülne fel, kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 28., szerdaSarolta
T. Fórum!
Élettársi viszonyban éltem a párommal több mint 10 évig. Meghalt. 1 gyermeke van előző házasságából. A lakás az Ő tulajdona volt ,de kétféle törlesztést is fizettünk együttélésünk alatt. Teljes felújítást külsőleg is végeztünk. Kérdésem milyen jogaim vannak Nem regisztráltunk. Jelenleg kapom az özv.nyugdíjat. Úgytudom van egy új törvény az élettársakra. Sokáig gondoztam mert fekvőbeteg volt. Végrendelet nincs kb. 3 millió forintot kapott eddig a Gyermeke a közös gazdálkodásunkból. Kérdésem beszámítható -e. Ez kölcsön volt részére amit nem adott vissza,de most albérleti díjat akar Tőlem. Félek hogy kiraknak a lakásból. Még nem volt hagyatéki.A tem.ktg. is én fizettem .
Kérem szíves válaszukat. Köszönöm!

2012. március 27., keddÜgyvédi Iroda
Tisztelt Zozee!
Édesapját holtig tartó haszonélvezeti jog illeti meg az Önök által megörökölt lakásra. Ellenben, ha úgy gondolja, hogy a hagyatéki végzést meg lehet támadni, javaslom hogy keresse fel irodánkat, ahol szakképzett kollégáink szívesen segítenek Önnek.

2012. március 27., keddZozee
Tisztelt Fórum!

A kérdésem a következő lenne. Ha édesanyám elhunyt, és én a testéreimmel, a két öcsémmel megörököltük a lakását, van e apámnak haszonélvezeti joga a lakásra, hogyha anyám halála előtt ők már több éve külön éltek, habár a bíróság a válásukat nem mondta ki? Köszönöm!

2012. március 26., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt T. Peti!

Hatályos törvényi rendelkezések alapján a kézbesítésre kétszer tesznek próbát. Ha a második kézbesítés sem jár sikerrel, "nem kerest" jelzéssel érkezik vissza a feladóhoz, úgy kell tekinteni a második kézbesítéstől számított ötödik napon, mintha a címzett az iratot átvette volna. Ellenben a címzett bizonyíthatja, hogy a küldeményt önhibáján kívül átvenni nem tudta, akkor megdől a kézbesítési vélelem, így a hozzá kapcsolódó jogkövetkezmények is hatályukat vesztik. Ha irodánk segítségét igénybe szeretné venni, kérem vegye fel a kapcsolatot velünk.

2012. március 26., hétfőT. Peti
Jó napot!
Azt szeretném megtudni, hogy milyen következménye van annak, hogyha egy hivatalos iratot nem tudok átvenni. Az ügy tovább zajlik, rám nézve nem túl jó eredménnyel, mert egy papírt nem tudtam átvenni, ugyanis nem tartózkodtam otthon.

2012. március 23., péntekÜgyvédi Iroda
Tisztelt Andrea!

A megoldás érdekében mindenképpen ügyvédhez szükséges fordulnia, hiszen a cégeljárás során jogi képviselet szükséges. A Cégbírósághoz kell benyújtani a kérelmet, a két tag kilépését illetően. Az eljárás érdekében javaslom vegye fel irodánk cégeljárásban járatos kollégáival a kapcsolatot.

2012. március 23., péntekAndrea
Jó napot!
Van egy cégem, aminek bt formája van. Vannak benne kültagok is, de közülök szeretne valaki kilépni. Hogy oldhatom meg ezt a kérdést?Kihez kell fordulnom?

2012. március 22., csütörtökÜgyvédi Iroda
Kedves Tímea!

Amennyiben nem tudnak megegyezni az özveggyel, hogy adja ki az elhunyt tárgyait, akkor viheti el azokat a dolgokat, amiket Önök ajándékoztak az elhunytnak, ha tudja valahogyan bizonyítani. Ha nem tudnak megegyezni, akkor kérheti azt is a közjegyzőtől, hogy vegye fel a hagyatéki leltárba a szóban forgó dolgokat, hogy mindezek elosztását így oldják meg. Amennyiben kérdése merülne fel a továbbiakban, vagy netán igénybe szeretné venni az iroda segítségét, úgy vegye fel kérem a kapcsolatot az irodával.

2012. március 20., keddTímea
Jó napot.
Egy olyan kérdésem lenne hogy kérheti e az örökös,hogy az édes anya dolgait ,és amiket kapott a mama ajándékokat,adja ki az özvegy? Vagy ezeket a tárgyakat ők már nem látják?
Mivel hagyatékira nem lettek felvéve,mert azt mondták 300ezer alatti dolgokat nem kell felvetetni,és az ingóságot közösen kell szétosztani. hogy ne keljen azokért is fizetni. Csak a papa nem akarja kiadni. Mi van ha mégis el hozzuk,hisz van amit még a mama örökölt a szüleitől.És sok olyan amit mi vettünk neki. A papa viszont már sok mindent el osztogatott idegeneknek.
Nagyon várom válaszukat.

2012. március 19., hétfőÜgyvédi Iroda
Tisztelt B. Jenő!

Törvényi szabályozás szerint a munkaviszonyát a munkáltatója addig nem mondhatja fel, nem szüntetheti meg, amíg Ön betegszabadságon van. Ha további kérdése merülne fel, kérem irodánkkal vegye fel a kapcsolatot.

2012. március 19., hétfőB.Jenő
Jó napot!
Azt szeretném megtudni, hogy ha jelenleg táppénzen vagyok, akkor a főnököm felmondhat e nekem a jelenlegi munkahelyemen?Már sok éve ott dolgozom, és nem szeretném elveszíteni az állásomat. Köszönöm a válaszát.

2012. március 18., vasárnapÜgyvédi Iroda
Kedves Margó!

Amennyiben a felmondási időt nem tartja be a bérlője, akkor Ön jogosult a havi bérleti díjra a bérlőktől. Ha további kérdése merülne fel, úgy kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 18., vasárnapMargó
Kedves Ügyvédúr!Ügyvédnő!

Van egy lakásom, amit kiadtam, kötöttünk lakásbérleti szerződést, és kikötöttünk felmondási időt is. A kérdésem az lenne, hogy ha a bérlő nem tartja be a felmondási időt, amiben megegyeztünk, akkor mi a teendő, mi az ami engem, mint bérbeadót megillet?Köszönöm

2012. március 16., péntekÜgyvédi Iroda
Tisztelt Tóth Gabriella!

Jelen esetben, ha nem utalja vissza a különbözetet, akkor jogalap nélküli gazdagodásnak minősül. Ez esetben pedig meg kell téríteni a kárt. Ha visszautalja a különbözetet, akkor igényelheti a visszatérítéssel kapcsolatban felmerült költségeit. Amennyiben további kérdése merülne, úgy kérem, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 16., péntekTóth Gabriella
Jó napot kívánok!!!
Segítséget szeretnék kérni.
Mi torténik olyankor ha kapok a számlámra pénzt de ezt a pénzt lehet hogy nem kellet volna megkapnom. Vagyishogy inkább ugy mondanám hogy kevesebbet kellett volna kapnom mint ami a számlámon van. Szerintem elirták az osszeget.
Ez 1 hete tortént. Semilyen nyomtatványt még nem kaptam róla.
Mi ilyenkor a tehendo? Vissza kovetelhetk rajtam a pénzt , amit végul is nem én rontottam el???
Segítségét elore is koszonom!

2012. március 15., csütörtökÜgyvédi Iroda
Tisztelt Norberto!
Amennyiben a leadott cikk, nem a valós adatot, információt tartalmazza, úgy kérheti az érintett szerkesztőségtől a kiigazítást. Erre a szerkesztőségnek 30 nap áll a rendelkezésére. Ha ezt az időt elmulasztja, úgy keresetet indíthat a bíróságon. Amennyiben igénybe szeretné venni irodánk segítségét, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

2012. március 15., csütörtökNorberto
Tisztelt Iroda!
Egy olyan kérdésem lenne Önökhez, hogy ha az egyik helyi újságban megjelenik egy cikk egy magánszemélyről, és abban a cikkben olyan dolgok hangzanak el, amik nem igazak a személy vonatkozásában, mit lehet tenni?? Köszönöm!

2012. március 11., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt Tímea!

Jelen esetben az anyósa halála után az apósát az ingatlan rá eső részére holtig tartó haszonélvezeti jog illeti meg. Ez azt jelenti, hogy apósa lakhat a lakásban, azt használhatja. Van lehetőség a haszonélvezet korlátozására is, de csak olyan mértékben, hogy az még az apósa szükségleteit biztosítsa. Amennyiben igénybe szeretné venni irodánk segítségét, úgy kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

2012. március 11., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt Magda Zoltán!

Ha élettársi viszonyban éltek, az együttélésük alatt közös tulajdont szereznek az ingatlanon a szerzésben való közreműködés arányában. Ha ezt nem tudják megállapítani, akkor azonos mértékűnek kell tekinteni a közreműködést. Van lehetőség az ingatlan megosztására, mint szerzett közös vagyon. Ha együtt szerezték az ingatlant, akkor a volt élettársát is terhelik az ezzel járó kötelezettségek. Amennyiben igénybe szertné venni segítségünket, kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 11., vasárnapTímea
Jó reggelt.
Nekem olyan gondom lenne hogy a házunk fele anyósom nevén van.
Anyós elhunyt. Ugyan a másik felét meg örököljük,de a férjének élvezeti joga lesz? e rajta?
Anyós a szüleitől örökölte a részét. És ha mégis kap rá élvezeti jogot, kezdhet e vele valamit?
Mert a másik felét a párom meg vette,és 4 kislányunkat neveljük itt.Kitehet minket? vagy követelhet lakbért? nagyon fontos lenne köszönöm.

2012. március 10., szombatÜgyvédi Iroda
Tisztelt Tóth Edit!

Amennyiben Ön egy ügyvéddel, ügyvédi irodával megbízási szerződést köt, abban a szerződés megkötésekor rögzítik, hogy milyen ügyben jött létre a szerződés, valamint rögzítik, hogy az ellenszolgáltatás díját mikor, meddig teljesíti Ön az iroda felé. Az így rögzített összeg kerül kiszámlázásra, azon túl más nem, ha később nem állapodtak meg másban. Amennyiben további kérdése merülne fel, úgy kérem, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 10., szombatMagda Zoltán
Tisztelt Iroda!!
Segitséget, tanácsot szeretnék kérni!!
a volt élettársammal van egy közös ingatlanunk amit ő szeretne megtartani. 5.5 millió volt az ingatlan ebből 5 milliót hitelre vettünk ami mostmár 8.7millió ..( persze nekem volt pénzem ezeket intézni. a bankszámlámon nekem volt külön vagyonom..) de a bejegyzés fel-fel arányban lett SAJNOS.mivel az ingatlanra igény tartott nem is foglalkoztam vele mert mindig egyezkedtünk szóban hogy kifizet..sajnos az idő neki kedvezett mert a fix törlesztés most márciusba 80.000 ezer lett a 30.000 helyett...így már abszolult nem akar kifizetni sőt azt ajánlotta fel hogy költözzek oda és fizessük közösen..eddig kulcsom sem volt mert lecserélte a zárakat ezt most pótolta.. van számlám is arról hogy mennyit költöttem a házra ami miatt az érétke most annyi mint a hitel... ha most belemegyek,hogy fizetem a hitel felét, akkor ő mint aki használja a házat kell-e részemre használati díjat fizetnie??nem szeretnék oda költözni mert ez csak vitát szülne...És a későbbiekben a kislányunknak sem tenne jót az állandó feszültség!!
vagy milyen lehetőségeim vannak??
Válaszukat előre is köszönöm.

2012. március 9., péntekTóth Edit
Tisztelt Iroda!

Szeretnék érdeklődni, hogy jogos-e, ha egy ügyvédi iroda az ügyvédi költségeket utólag - az ügy lezárásakor- számlázza ki előzetes szerződés és megállapodás nélkül? Így akkor bármit felszámolhat már?
Köszönettel
Tóth Edit

2012. március 7., szerdaLaci50
Kedves Marika!
Véleményem szerint vedd igénybe a Iroda segítségét, ugyanis nekem is hasonló bírságot szabtak ki egy ellenőrzés során, és az Iroda segítségével elértem, hogy a kirótt összeget részletekben tudjam megfizetni, ami jelentős segítséget jelentett az üzlet fennmaradásának.

2012. március 6., keddÜgyvédi Iroda
Kedves Marika!
Van lehetőség fellebbezéssel élni a munkaügyi hatóság által hozott végzés ellen, melyben kérheti a munkaügyi bírság csökkentését, eltörlését. Az esetleges részletfizetést is az első fokon eljárt hatóságnál lehet kezeményezni. Amennyiben további kérdése merülne fel, vagy esetleg igénybe szeretné venni irodánk segítségét, úgy kérem, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 6., keddÜgyvédi Iroda
Kedves Anett!
Ha az új lakcímét az okmányirodában is bejelentette, valamint a volt férjével is közölte, akkor a bíróságon már nem szükséges a bejelentés. A központi lakcímnyilvántartásban így már szerepel az új lakcíme. Amennyiben további kérdése merülne, úgy kérem, vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 6., keddMarika
Tisztelt Iroda!
Érdeklődnék, hogy van e valamilyen lehetőségem arra vonatkozólag, hogy a nemrég a munkaügyi ellenőrök által kiszabott bírság igen magas összege csökkenjen?A kis vállalkozásom ezt a magas büntetést nem bírná el. Ha ki kellne fizetnem, akkor a boltomat is bezárhatnám, ami a megélhetésem biztosítja. Milyen lehetőségem van?Köszönettel

2012. március 5., hétfőÜgyvédi Iroda
Kedves András!!
Amennyiben nem kíván jogutódot létrehozni, valamint van még elegendő vagyona arra, hogy a hitelezőket kielégítse, úgy végelszámolással megszüntethető a társaság. Ha nincs elég vagyona a tartozások kiegyenlítésére, úgy felszámolásra van lehetőség. Mindkét esetben megindithatja Ön is az eljárást. Amennyiben további kérdés merülne fel, vagy igénybe szeretne venni irodank segítségét, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

2012. március 5., hétfőAndrás
Tisztelt Ügyved Úr/Nő!

Az iránt érdeklődöm, hogy ha van egy cégem, egy kft-m, amit szeretnék megszüntetni, milyen lehetőségeim vannak? A céggel szemben van még fennmaradt tartozás, meg ki nem fizetett számlák.Hogy tudom megszüntetni? Válaszát köszönöm.

2012. március 5., hétfőÜgyvédi Iroda
Kedves Ella!
Amennyiben a megbeszélt határidőig nem teljesítik a bérlők a kötelezettségvállalást, úgy mint a bérleti díjat felszólítás ellenére sem fizetik meg, Ön írásban felmondhatja a bérleti szerződést. Amennyiben további kérdése merülne fel, kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 5., hétfőAnett
Tisztelt Ügyvédúr!

Az lenne a kérdésem, hogy két éve elváltam. Elköltöztem Budapestre, az új lakcímről a volt férjemet értesítettem (ajánlott tértivevényes levélben). Az állítása szerint a Bíróságot is értesíteni kell a címváltozásról. Kérdésem, hogy igaz-e ez az állítás. A gyermekek láthatása miatt kérdezem, hiszen elviekben neki kellene jönnie a gyermekekért.

Várom a mielőbbi választ.

Köszönettel:

2012. március 4., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt Sándor!
Mival a munkaideje munkaszüneti napra is átnyúlt, úgy a törvény szerint az alapbéren felül jogosult a munkaszüneti napon végzett munkaórákért, azaz január 1én végzett munkaórákért munkabérre. Amennyiben további kérdése merülne fel, úgy kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

2012. március 4., vasárnapÜgyvédi Iroda
Tisztelt Zsolt!
Egyéni vállalkozóként több tevékenységet is folytathat, amely tevékenséget több telephelyen, vagy fióktelepen végezheti. Ha képesítéshez kötött tevékenységet kíván folytatni, az esetben a jogszabályok által előírt képesítési feltételeknek meg kell feleljen. Amennyiben további kérdése merülne fel, úgy kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 4., vasárnapEllla
Kedves Iroda!

A lakásomat kiadtam egy házaspárnak kb 1 éve, azonban két hónapja nem fizettek bérleti díjat. Kötöttünk szerződést is, mely szerint minden hónap 10. napjáig fizetniük kell. Többször szóltam nekik, hogy fizessenek, de nem hajlandóak. Mit tudok csinálni velük? Válaszukat előre is köszönöm.

2012. március 4., vasárnapSándor
Tisztelt Iroda!
Érdeklődnék, hogy ha a munkahelyemen a munkaidőm átnyúlt január 1éjére is, akkor jár e részemre valamilyen formában valamilyen juttatás?

2012. március 3., szombatZsolt
Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
az után szeretnék érdeklődni,hogy egyéni vállalkozóként,nyithatok-e valamilyen üzletet!? És ha igen akkor kérni fognak valamilyen szakképzettséget,az engedély kérésnél???

Előre is köszönöm a válaszát,segítségét!

2012. március 2., péntekÜgyvédi Iroda
Kedves Tibor!

Amennyiben a székhely mellett, egy új telephelyet kíván felvenni, ahhoz szükséges a társasági szerződés módosítása, valamint a Cégbíróságnál történő bejelentés, bejegyzés. Mindenehhez jogi képviseletet kell igénybe vennie. Amennyiben irodánk segítségét igénybe kívánja venni, vagy egyéb kérdése merülne fel, vegye fel velünk a kapcsolatot. Szakképzett kollégáink szívesen állnak a rendelkezésére.

2012. március 2., péntekTibor
Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Van egy kft-m, és ehhez a kft-hez most szeretnék megjelölni egy telephelyet is. Kérdésem az lenne, hogy elég-e a telephely földhivatalnál történő bejelentése? Válaszukat köszönöm!

2012. március 2., péntekÜgyvédi Iroda
Kedves Márton!

Természetesen van lehetőség a gyermektartásdíj csökkentésére. Ennek érdekében a bírósághoz kell egy keresetet benyújtani gyermektartásdíj mérséklése iránt. Amennyiben igénybe szeretné venni irodánk segítségét, úgy kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a "Kapcsolat" menüpont alatt található elérhetőségen.

2012. március 2., péntekÜgyvédi Iroda
Kedves Amyke!

Jogi képviselő segítségével könnyebben rendezhető a házasság felbontása, és az ezzel járó kérdések rendezése. Amennyiben úgy gondolja, hogy igénybe szeretné venni segítségünket, a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. március 1., csütörtökMárton
Kedves Iroda!

Nekem olyan problémám van, hogy nagyon sok családi pótlékot fizetek (a fizetésem 20%-át)az előző feleségemtől született gyermekem után. A mostani nejem éppen várandós. Nem fogok tudni ennyi felé fizetni, lehet esetleg csökkenteni valahogy a gyermektartásdíjon?

2012. február 29., szerdaAMYKE
Sajnálatos módon válnom kell, ráadásul elég bonyolult lesz, mert közös lakás, gyerek stb. Megegyezésre nem látok esélyt :( Kiváncsi vagyok a véleményekre van esélyem ügyvéd nélkül jól kijönni a dologból?

2012. február 29., szerdaÜgyvédi Iroda
Tisztelt Vincent!

Amennyiben visszafizetésre kötelezik a tanulmányi szerződés alapján, úgy abban az esetben is csupán a tanulmányi szerződés alapján nyújtott támogatás követelhető vissza Öntől. A juttatott támogatásnál többet nem követelhet a munkáltató. Amnennyiben igénybe szeretné venni segítségünket, esetleg további kérdése merülne fel, úgy kérem vegye fel irodánkkal a kapcsolatot.

2012. február 28., keddVincent
Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Tanulmányi szerződést kötöttem egy céggel, ahol jelenleg is dolgozom. A szerződést 5 évre kötöttük meg, ez az idő még nem járt le, hátra van még 2 év. Ha felmondanám a szerződést, és ezzel a munkahelyemet, akkor a munkáltató állítja, hogy vissza kell fizetnem neki az ő által kifizetett támogatást, járulékokat, munkabéreket, tehát magas összegről van szó. Kérdésem, hogy jogosan követeli-e a főnököm az említett béreket, jutalékokat.
Válaszát előre is köszönöm!

2012. február 22., szerdaÜgyvédbank.hu
Örömmel értesítjük, hogy az ügyvédbank.hu fórummal bővült. A fórum célja, hogy jogeseteiket, tapasztalataikat megosszák az Ügyvédbank.hu-val, illetőleg a kedves fórumozók egymással, így reményeink szerint minden kedves fórumozó értékes információkat gyűjthet.