Warning: Creating default object from empty value in /home/ugyvedba/public_html/include/cms.functions.php on line 21

Warning: Creating default object from empty value in /home/ugyvedba/public_html/include/cms.functions.php on line 127
Kártérítés
Ajánló
Facebook
Kártérítés

Kártérítés

Gyakran előfordul, hogy magán vagy jogi személyek, cégek kárt okoznak egymásnak. Ez lehet szerződés megszegése vagy szerződésen kívüli károkozás.

Baleset esetén, - ahol más személy vétkessége megállapítható - Önt kártérítés illeti meg. Ha személyiségi jogait sértik meg (például a jó hírnév, becsület stb.), abban az esetben kártérítés járhat Önnek.

A szerzői jog az irodalmi, művészeti és tudományos alkotásokat, illetőleg azok szerzői jogosultját védi.Ha a szerzőt (vagy jogutódját) jogában megsértik, például művét a szerző vagy közös jogkezelő szervezetek engedélye nélkül felhasználják, a szerzőt különböző jogok, és kártérítés illethetik meg. Az iparjogvédelem az iparilag alkalmazható alkotásokat és megalkotóik (például feltalálók) érdekeit védi. Az orvos - beteg jogviszonyt - illetőleg a beteg ember védelmét szabályozza az orvosi jog. Az orvost illetőleg az egészségügyi intézmény, a beteg jogainak megsértéséért a polgári jog szabályai szerint felelősséggel tartozik. A felróhatóan hibás kezelések, beavatkozások vagy múlasztások eredményezhetik az orvosi műhibapereket. Ez egy polgári peres eljárás, ahol a jogsértés fennállása esetén a betegnek (vagy hozzátartozójának) kártérítést ítélhet meg a bíróság.

Önnek Bármilyen joga sérül, kártérítés illetheti meg, vagy fordított esetben Öntől követelhetnek kártérítést. A kártérítési kötelezettségeket, és egyéb helytállásokat árnyalja a biztosítások joga, a biztosító és biztosított a kedvezményezett és a károsult között különleges jogviszony áll fenn. Keressen minket, segítünk, akár peres úton - akár az egyezség útján.

» Bővebben olvasnék erről a témáról


Adatlap
CAPTCHA Image Adja meg a képen látható kódot


Új kódot kérek…